13:55 12.07.2018

Тимошенко лідирує в президентських перегонах - опитування

4 хв читати
Тимошенко лідирує в президентських перегонах - опитування

Якби вибори президента України відбулися наступної неділі, найбільше голосів отримала б лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, актор та шоумен Володимир Зеленський, музикант Святослав Вакарчук і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного соціологічною компанією GfK Ukraine.

Згідно з оприлюдненими в четвер у Києві результатам дослідження, за Ю.Тимошенко як президента України від усієї кількості опитаних готові проголосувати 10% респондентів, за В.Зеленського - 7% опитаних, за С.Вакарчука та А.Гриценка - по 6%, за лідера партії "Опозиційний блок" Юрія Бойка, лідера Радикальної парії Олега Ляшка і нинішнього президента Петра Порошенка - по 5%.

За лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на президентських виборах готові віддати свої голоси 3% респондентів. За інших кандидатів - 1% і менше.

Також 19% відповіли, що не брали б участі у виборах президента, а 23% було важко визначитися з відповіддю на запитання.

На запитання, чи брали б ви участь у президентських виборах у березні наступного року, 49% опитаних відповіли "так", 21% - "найімовірніше так", 8% - "швидше ні", 15% "ні", а 6% відповіли, що їм складно визначитися з відповіддю на запитання.

Крім того, 45% опитаних сказали, що не знають жодного гідного кандидата в президенти, 33% респондентів не вірять у те, що їхній голос може щось змінити, 33% не вірять у чесність виборів, 26% не цікавляться політикою, у 2% місце реєстрації не збігається з місцем проживання або немає прописки, 2% - інша відповідь і 9% було важко визначитися з відповіддю на запитання.

Якби до другого туру президентських виборів вийшли пара Ю.Бойко - С.Вакарчук, то 11% опитаних проголосували б за Ю.Бойка, 24% - за С.Вакарчука; у парі Ю.Бойко - А.Гриценко - 10% за Ю.Бойка, 23% за А.Гриценка; у парі Ю.Бойко - В.Зеленський 11% - за Ю.Бойка, 23% - за В.Зеленського; у парі Ю.Бойко - О.Ляшко 12% - за Ю.Бойка, 13% - за О.Ляшка; у парі Ю.Бойко - П.Порошенко 16% - за Ю.Бойка, 11% - за П.Порошенка; у парі Ю.Бойко - Ю.Тимошенко 12% - за Ю.Бойка, 20% - за Ю.Тимошенко; у парі С.Вакарчук - А.Гриценко 17% - за С.Вакарчука, 19% - за А.Гриценка; у парі С.Вакарчук - В.Зеленський 16% - за С.Вакарчука, 15% - за В.Зеленського; у парі С.Вакарчук - О.Ляшко 23% - за С.Вакарчука, 10% - за О.Ляшка; у парі С.Вакарчук - П.Порошенко 25% - за С.Вакарчука, 9% - за П.Порошенка; у парі С.Вакарчук - Ю.Тимошенко 21% - за С.Вакарчука, 18% - за Ю.Тимошенко; у парі А.Гриценко - В.Зеленський 20% - за А.Гриценка, 18% - за В.Зеленського; у парі А.Гриценко - О.Ляшко, 23% - за А.Гриценка, 9% - за О.Ляшка; у парі А.Гриценко - П.Порошенко 26% - за А.Гриценка, 7% - за П.Порошенка; у парі А.Гриценко - Ю.Тимошенко 20% - за А.Гриценка, 16% - за Ю.Тимошенко; у парі В.Зеленський - О.Ляшко, 23% - за В.Зеленського, 9% - за О.Ляшка; у парі В.Зеленський - П.Порошенко 26% - за В.Зеленського, 9% - за П.Порошенка; у парі В.Зеленський - Ю.Тимошенко 21% - за В.Зеленського, 17% - за Ю.Тимошенко; у парі О.Ляшко - П.Порошенко 13% - за О.Ляшка, 10% - за П.Порошенка; у парі О.Ляшко - Ю.Тимошенко 10% - за О.Ляшка, 17% - за Ю.Тимошенко; у парі П.Порошенко - Ю.Тимошенко 9% - за П.Порошенка, 20% - за Ю.Тимошенко.

Серед критеріїв, за якими опитані обирають того чи того кандидата в президенти, 44% відповіли, що кандидат не має бути спійманий на корупції й у нього не повинно бути нечесно здобутого майна; 43% відповіли, що кандидат має бути готовий до змін у країні; по 27% сказали, що кандидат має бути новим у політиці і мати досвід у державному управлінні, 26% відповіли, що кандидат повинен мати досвід в економічній діяльності, а також по 21% відповіли, що впливає освіта та знання кандидата й особиста симпатія.

Опитування проводилося з 30 червня по 8 липня 2018 року серед 2753 громадян України віком від 18 років і старше шляхом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА