18:05 12.07.2018

Жодній країні світу не вдасться заблокувати вступ України до НАТО – Порошенко

1 хв читати
Жодній країні світу не вдасться заблокувати вступ України до НАТО – Порошенко

Євроатлантичній інтеграції України не зможе перешкодити жодна держава у світі, зокрема і РФ, заявив президент України Петро Порошенко під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками участі в саміті НАТО в четвер у Брюсселі.

"Підсумки, зокрема і цього саміту, підтверджують: двері НАТО для України відчинені... Нам треба робити реформи, робити взаємосумісність, переводити під стандарти НАТО сектор оборони і безпеки. Я вважаю, що ми просунулися доволі ефективно і досить далеко", – сказав П.Порошенко.

При цьому він наголосив, що не називатиме жодних дат.

"Хочу наголосити, що нікому, зокрема і Російській Федерації... не вдасться заблокувати вступ України до НАТО. Це суверенне право українського народу, і я як президент це суверенне право захищатиму", – запевнив глава української держави.

"Нарешті ми припинили розмови про те, що членство в НАТО, ніби розсердить Росію і я хочу нагадати, що коли Росія вчинила незаконну анексію Криму і напала на нас на сході нашої країни, у нас країна мала позаблоковий статус", - наголосив український лідер.

П.Порошенко додав: "моя мета як президента України, як Верховного головнокомандувача Збройних сил України... щоб Україна мала перспективу членства, що було підтверджено на саміті, що і було зроблено".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА