18:37 12.07.2018

Президентська передвиборна кампанія розпочнеться за старого складу ЦВК, - Березенко

2 хв читати
Президентська передвиборна кампанія розпочнеться за старого складу ЦВК, - Березенко

Питання оновлення складу Центральної виборчої комісії переноситься на осінь поточного року, президентська передвиборна кампанія може розпочатися за нинішнього складу ЦВК, зазначає заступник голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко.

"Блок Петра Порошенка в цій боротьбі був послідовний. Очевидно, що раніше вересня це (питання оновлення ЦВК - ІФ) розглядатися не буде. Це має великий ризик того, що ми зайдемо в процедуру початку виборчого процесу президентського зі старою ЦВК, що може поставити питання довіри до результатів виборів під серйозні сумніви", - сказав він журналістам у четвер у кулуарах парламенту.

Водночас С.Березенко висловив жаль у зв'язку з тим, що питання оновлення складу ЦВК не було винесене на голосування, хоча достатня кількість голосів у сесійній залі для ухвалення рішення була.

Як відомо, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

5 липня народні депутати відмовилися розпочати звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і призначення нових. Після цього фракція "Блок Петра Порошенка" відмовилася від голосування у ВР, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК. На вечірнє засідання того дня і на засідання 6 липня більшість нардепів від "БПП" не з'явилася.

9 липня голова українського парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти із ситуації, що склалася. Зокрема, у парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що дасть змогу збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом.

Представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко допустила, що до 12 липня буде знайдено компромісну позицію і Верховна Рада того ж дня зможе змінити кількісний склад ЦВК і призначити її членів замість тих, термін повноважень яких закінчився.

Водночас фракція "Народний фронт" виступила проти ідеї збільшення кількісного складу ЦВК і заявила про необхідність погодити механізм, яким чином відсіяти одного з 14 претендентів, щоб заповнити 13 вакансій.

У четвер фракція "БПП" заявила про готовність відкликати одного зі своїх кандидатів до складу ЦВК із метою розблокування оновлення комісії, а пізніше запропонувала відкликати кандидатуру доцента кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету ім. Т.Шевченка Ольги Лотюк. Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак висловився на підтримку такої пропозиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА