18:57 12.07.2018

Італія додатково не збільшуватиме видатків на оборону

2 хв читати
Італія додатково не збільшуватиме видатків на оборону

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що Італія не спрямовуватиме додаткових видатків на оборону, передає в четвер агентство АНСА.

"Італія успадкувала (від колишнього італійського уряду – ІФ) зобов'язання щодо видатків, які стосуються внеску в НАТО, і які ми не змінювали. Жодних додаткових витрат у нас не буде", – сказав Дж.Конте на прес-конференції в рамках саміту НАТО.

Раніше президент США Дональд Трамп відправив листа деяким лідерам країн-членів НАТО із закликом збільшити оборонні витрати. Потім під час зустрічі з лідерами НАТО Д.Трамп висунув ідею про збільшення цілі щодо оборонних витрат з 2% ВВП до 4% ВВП.

Також на прес-конференції Дж.Конте заявив, що у нього немає ніяких конфліктів з президентом Франції Еммануелем Макроном, який нещодавно критикував владу Італії за її позицію з питань міграції. Водночас Дж.Конте заявив про готовність захищати позицію Італії щодо мігрантів. Минулого місяця Італія відмовилася прийняти кілька суден із мігрантами, за що країну розкритикували деякі члени ЄС.

"Немає ніякого єхидства, ніякої конкретної конфліктної ситуації, але є чітка позиція Італії. Відносини чудові, але в тому, що стосується окремих питань міграції, наша позиція сповнена рішучості, і ми готові захищати її у всіх інстанціях", – сказав прем'єр Італії, коментуючи свої відносини з Е.Макроном.

Дж.Конте також розповів, що обговорив питання міграції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Прем'єр Італії заявив, що він пише листа на адресу європейських політичних інститутів, голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і голови Європейської ради Дональда Туска, яким він має намір простимулювати реалізацію інноваційних принципів щодо міграції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА