12:44 13.07.2018

Питання оновлення ЦВК має бути першим на наступному засіданні Ради у вересні - Парубій

2 хв читати
Питання оновлення ЦВК має бути першим на наступному засіданні Ради у вересні - Парубій

Питання оновлення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) має бути першочерговим на наступній сесії Верховної Ради, наголошує голова парламенту Андрій Парубій.

"Залишається питання Центральної виборчої комісії. Я переконаний, що це має бути першим питанням наступного засідання Верховної Ради України - питання поновлення Центральної виборчої комісії", - заявив він, виступаючи з трибуни парламенту в п'ятницю перед закриттям 8-й сесії в п'ятницю.

Як відомо, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

5 липня народні депутати відмовилися переходити до звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і до призначення нових. Після цього фракція БПП відмовилася від голосування у Раді, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК. На вечірнє засідання того дня і на засідання 6 липня більшість нардепів від БПП не з'явилися.

9 липня голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти із цієї ситуації. Зокрема, в парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що дозволить збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом.

Представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко допустила, що до 12 липня буде знайдено компромісну позицію і Верховна Рада того ж дня зможе змінити кількісний склад ЦВК і призначити її членів замість тих, термін повноважень яких закінчився.

Водночас фракція "Народний фронт" виступила проти ідеї збільшення кількісного складу ЦВК і заявила про необхідність узгодити механізм, яким чином відсіяти одного з 14 претендентів, щоб заповнити 13 вакансій.

У четвер, 12 липня, фракція БПП заявила про готовність відкликати одного зі своїх кандидатів до складу ЦВК з метою розблокування поновлення Комісії, а пізніше цього дня запропонувала відкликати кандидатуру доцента кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету ім.Т.Шевченка Ольги Лотюк. Глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак висловився на підтримку такої пропозиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА