13:12 13.07.2018

Порошенко сподівається на позитив у вирішенні питання звільнення заручників і політв'язнів

2 хв читати
Порошенко сподівається на позитив у вирішенні питання звільнення заручників і політв'язнів

Президент України Петро Порошенко розраховує на позитивне вирішення питання звільнення заручників і політв'язнів, утримуваних у Росії і на окупованих територіях Донбасу, зокрема сподівається на розгляд цього питання на зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона і президента РФ Володимира Путіна.

"Я налаштований оптимістично, тому що всі лідери держав-членів, з якими я зустрівся (у рамках саміту НАТО - ІФ), більше 15, зокрема президент Макрон, знають імена політичних в'язнів у Росії. Сенцов, Сущенко, який був журналістом українського ЗМІ, акредитованого в Парижі. його незаконно заарештували в Москві. Президент Макрон і перша леді знають його ім'я і наполягають на порушенні цього питання на зустрічі з Путіним", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалу France 24, повідомляє сайт президента в п'ятницю.

Водночас він звернув увагу на те, що люди, на звільненні яких наполягає Росія, - реальні злочинці, а утримувані в Росії українські громадяни переслідуються за патріотизм і є політичними в'язнями. Як приклад він навів активіста Володимира Балуха з Криму. "Він лише вивісив український прапор в окупованому Криму. Ви можете уявити, що людей, які вивішують французький прапор, садять до в'язниці на сім років?" - задається запитанням П.Порошенко.

Президент також зазначив, що в Україні затримані і засуджені злочинці і терористи, щодо яких було незалежне рішення суду через їхні терористичні дії.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи піде В.Путін на поступки в цьому питанні, П.Порошенко нагадав, що з полону проросійських терористів уже звільнено понад 3 тис. заручників. "Звичайно, вони не потрібні Путіну. Це інструмент політичного тиску на Україну та українську владу. Тепер увесь світ знає реальну ситуацію, і Путін не може пояснити, чому вони утримують у в'язницях у Москві, в окупованому Криму, в Сибірі українських героїв, які просто люблять Батьківщину", - наголосив президент.

Як повідомлялося, у рамках саміту НАТО в Брюсселі П.Порошенко обговорював питання українських в'язнів у Росії з президентом США Дональдом Трампом, Е.Макроном, а також з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА