13:29 13.07.2018

Клімкін обговорив з Ханом євроінтеграцію України

1 хв читати
Клімкін обговорив з Ханом євроінтеграцію України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та європейський комісар із питань політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнес Ган на зустрічі в Брюсселі в п'ятницю обговорили широкий спектр питань, зокрема закликали РФ звільнити всіх українських політв'язнів.

"Сторони закликали РФ звільнити всіх незаконно утримуваних українських політичних в'язнів, зокрема українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодовку понад 60 днів тому", - повідомляє прес-служба МЗС за підсумками зустрічі.

Співрозмовники вітали результати 20-го ювілейного саміту Україна-ЄС, зафіксовані в спільній декларації, та обговорили шляхи подальшого розширення політичної, економічної та секторальної інтеграції України в Євросоюз.

Окремо порушили питання розвитку Східного партнерства, зокрема говорили про очікування від міністерського засідання Східного партнерства в Люксембурзі в жовтні 2018 року, а також від неформальної зустрічі ЄС-Україна-Грузія-Молдова на рівні міністрів економіки та торгівлі, яка запланована на вересень.

П.Клімкін у п'ятницю написав у Twitter, що провів у Брюсселі велику кількість зустрічей. "Вчора вночі намагався порахувати всі зустрічі і не зміг. Тим більш приємно почати день із ґрунтовних дискусій з міністром енергетики США Перрі та комісаром ЄС Ганом: від протидії "Північному потоку-2" до звільнення наших бранців, яких незаконно утримує РФ", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА