13:52 15.07.2018

Трамп запропонував судитися з ЄС замість переговорів

2 хв читати
Трамп запропонував судитися з ЄС замість переговорів

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей в неділю заявила, що президент США Дональд Трамп під час їхньої зустрічі в Лондоні порадив їй вибрати більш жорстку позицію з питання Brexit.

"Він сказав мені, що я маю судитися з Євросоюзом, а не вступати з ним у переговори", – сказала Т.Мей в інтерв'ю телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі.

За словами прем'єра, вона визнала подібну пораду від Д. Трампа "занадто жорсткою".

Т.Мей додала, що президент США дотримується позиції, що Британії не слід відмовлятися від Brexit.

"Він сказав мені: "Не відмовляйтеся від цих переговорів, інакше ви опинитеся в глухому куті", – зазначила глава британського уряду.

Т.Мей раніше в неділю опублікувала заяву з приводу Brexit на своїй сторінці в Facebook, в якій знову відзначила готовність Лондона боротися за прийнятні для нього умови виходу з ЄС.

"Переговори щодо виходу Британії з ЄС не будуть простими для Брюсселя, і я не прагнула до того, щоб вони були легкими. Як сказав Д.Трамп, я дотримуюся жорсткої позиції на переговорах. Я дала йому зрозуміти це в п'ятницю і кажу зараз британському народу: я не буду досягати з Брюсселем компромісів, а буду боротися за наші національні інтереси", – йдеться в повідомленні Т.Мей.

Раніше президент США Д.Трамп повідомив, що прем'єр-міністр Великої Британії Т.Мей не стала слухати його порад щодо Brexit.

"Я зробив би це зовсім по-іншому. Насправді я говорив Т.Мей, як це зробити, але вона не погодилася, вона не послухала мене. Я сказав би, що вона, ймовірно, пішла протилежним шляхом", – сказав Д.Трамп в інтерв'ю виданню "Сан".

За словами президента США, новий план Brexit "трохи відрізняється від того, за що голосували люди".

Уряд Великої Британії віддає перевагу "м'якому" варіанту виведення країни з ЄС – без ілковитої відмови від нинішніх торговельних і економічних угод. Але при цьому Лондон відмовився від ідеї забезпечити компаніям і організаціям сфери послуг, включаючи банківський сектор, безперешкодний доступ до єдиного ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА