07:19 16.07.2018

Хантсман сумнівається, що президент США погодиться змінити свою позицію щодо Криму

2 хв читати
Хантсман сумнівається, що президент США погодиться змінити свою позицію щодо Криму

Посол США в РФ Джон Хантсман у неділю заявив, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп навряд чи змінить свою позицію щодо приєднання Криму до РФ.

"Я думаю, дуже малоймовірно, що Д.Трамп якимось чином змінить свою позицію з приводу Криму", - сказав Дж.Хантсман в інтерв'ю телеканалу Ен-Бі-Сі.

Дж.Хантсман також зазначив, що не знає, які результати принесе прийдешня зустріч Д. Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним в Гельсінкі.

"Ми не знаємо, що вийде внаслідок цієї зустрічі", - сказав посол США в РФ журналістам, зазначивши, що на саміті відбудеться "докладна розмова про те, в яких сферах ми зможемо знайти спільні інтереси".

Крім того, Дж.Хантсман заявив, що не впевнений у тому, чи буде Д.Трамп піднімати під час зустрічі з російським лідером питання щодо можливої екстрадиції 12 передбачуваних співробітників російських розвідслужб, яким в США пред'явлені обвинувачення в хакерських атаках.

"Я не знаю, чи буде він торкатися цього питання. Це може бути частиною порядку денного переговорів, а може бути і частиною двосторонньої зустрічі лідерів. Час покаже. Це питання стало актуальним лише в п'ятницю, воно дуже нове", - сказав Дж.Хантсман.

Минулої п'ятниці заступник генпрокурора США Рід Розенстайн повідомив, що влада США висунула обвинувачення 12 передбачуваним співробітникам російських розвідслужб.

Обвинувачення були висунуті в рамках розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо можливих зв'язків команди Д. Трампа з Росією.

Підозрюваних обвинувачують у зломі комп'ютерних мереж Національного комітету Демократичної партії США, Комітету з виборів у конгрес Демократичної партії США, передвиборчого штабу колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а також в публікації вкрадених в результаті злому електронних листів в інтернеті.

Зустріч лідерів РФ і США відбудеться 16 липня в Гельсінкі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА