21:50 16.07.2018

Безсмертний має намір до кінця року представити на громадське обговорення проект Конституційного акта

2 хв читати
Безсмертний має намір до кінця року представити на громадське обговорення проект Конституційного акта

Український політик і дипломат Роман Безсмертний має намір представити на громадське обговорення проект Конституційного акта до кінця 2018 року.

На заході "Відродження Конституції - збереження суверенітету", на якому він представив своє бачення конституційного процесу в Україні, політик зауважив, що наразі держава перебуває в глибокій інституціональній кризі. У зв'язку з цим Р. Безсмертний повідомив, що найближчим часом за його ініціативою буде сформована робоча група з розробки проекту Конституційного акта на чолі з одним із розробників проекту чинної Конституції України - суддею Конституційного суду (1996-2005) Володимиром Шаповалом.

"До кінця 2018 року проект Конституційного акта буде винесений на загальне обговорення під час виборчої кампанії", - сказав політик.

На думку Р.Безсмертного, даний документ має бути прийнятий Верховною Радою, після чого триватиме трирічний перехідний період до прийняття нової Конституції.

Цей Конституційний акт покладатиме на президента обов'язок організовувати проведення конституційного процесу.

Серед іншого, Р.Безсмертний наголосив, що низка положень нової Конституції має пройти голосування на всеукраїнському референдумі, зокрема розділ про права громадян.

"Якби я не вірив у здатність досягти перемоги, я б не йшов (не балотувався в президенти - ІФ)", - заявив він, відповідаючи на питання журналістів про оцінку своїх шансів на виборах президента України.

У той же час, Р.Безсмертний зазначив, що прийняв рішення змінити амплуа з виборчого технолога на політика, а "президентська кампанія не є фіналом, це проміжний фініш".

Як повідомлялося, в кінці травня Р.Безсмертний заявив про свій намір балотуватися в президенти.

Р.Безсмертний - народний депутат України чотирьох скликань. З 1997 до 2002 постійний представник президента Леоніда Кучми у Верховній Раді. У 2005 працював на посаді віце-прем'єр-міністра України з питань адміністративно-територіальної реформи. Крім того, в 2007-2008 був заступником глави секретаріату президента України. З лютого 2010 до червня 2011 - посол України в Білорусі. До квітня 2016 - представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА