11:19 17.07.2018

Трамп проігнорував поради бути жорсткішим на саміті з Путіним

2 хв читати
Трамп проігнорував поради бути жорсткішим на саміті з Путіним

В адміністрації США сподівалися, що президент США Дональд Трамп дотримуватиметься жорсткішої позиції на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, однак Д.Трамп їхніх очікувань не виправдав, пише газета The Washington Post.

Перед зустріччю Д.Трампа з В.Путіним американському лідерові надали близько 100 сторінок матеріалів, які, як передбачалося, допоможуть президентові виробити жорстку позицію стосовно Росії, але він проігнорував більшість із цих матеріалів, розповіло джерело газети. Співрозмовник видання зазначив, що висловлювання Д.Трампа на саміті "дуже суперечили плану", складеному в американській адміністрації.

Ще одне джерело розповіло, що "всі навколо Трампа" закликали президента зайняти жорстку позицію в діалозі з Путіним, але Д.Трамп приймав рішення "по ходу дії".

Водночас високопоставлений чиновник із Білого дому засумнівався в тому, що президент діяв одноосібно, зазначивши, що Д.Трамп у рамках підготовки до саміту мав кілька зустрічей із високопоставленими чиновниками з адміністрації.

Джерело в Білому домі розповіло, що більшість вихідних перед зустріччю з російським президентом Д.Трамп "бурчав" через висунення обвинувачень проти 12 співробітників російської розвідки за можливе втручання в президентські вибори в США в 2016 році. За словами джерела, Д.Трамп припускав, що час для висунення обвинувачень було обрано навмисне, щоб нашкодити йому в політичному плані та завадити переговорам у Гельсінкі.

Ще одне джерело при цьому розповіло, що Д.Трамп був за те, що обвинувачення було висунуто перед зустріччю з В.Путіним, адже давало йому можливість особисто обговорити цю тему з російським президентом.

Дипломатичні джерела розповіли газеті, що перед зустріччю Д.Трампа з В.Путіним співробітники Білого дому неодноразово запевняли європейських союзників США в тому, що їм не варто хвилюватися через зустріч. Вони розповідали, що між Д.Трампом і В.Путіним не буде угод і таємних домовленостей, які можуть підірвати баланс сил у Європі.

Водночас джерело газети в Європі заявило, що на обіцянки радників Д.Трампа покластися складно, оскільки "ці люди не контролюють того, що відбувається в реальності".

Зустріч Д.Трампа і В.Путіна відбулася в Гельсінкі 16 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА