11:56 17.07.2018

Заяви Трампа та Путіна за підсумками зустрічі засвідчили, що узгодженої позиції щодо України не досягнуто - Ємець

2 хв читати
Заяви Трампа та Путіна за підсумками зустрічі засвідчили, що узгодженої позиції щодо України не досягнуто - Ємець

Заяви президентів США Дональда Трампа та РФ Володимира Путіна за підсумками саміту в Гельсінкі засвідчили, що узгодженого рішення стосовно України, яке вони могли б публічно презентувати, не досягнуто, зазначає народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець.

"Це свідчить про те, що Трамп і Путін не готові презентувати спільну позицію. Це було зрозуміло і раніше, що Путін відмовиться у зв'язку з приїздом Трампа повернути Крим Україні або вивести війська з Донбасу. Очевидно, там була розмова щодо цього. І, скажемо так, мовчання з цього приводу Трампа означає, що рішення, яке вони могли б узгоджено презентувати, не досягнуто", - сказав Л.Ємець агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи заяви президентів США і РФ за підсумками зустрічі в Гельсінкі в понеділок.

Нардеп також очікує, що докладніша інформація про закриті переговори Д.Трампа та В.Путіна з'явиться не за публічними каналами.

"Путін, здається, озвучив те, що було важливим для росіян. Чи відбулися тут якісь тектонічні зрушення в позиції Сполучених Штатів? Путін заявив, що цього не сталося. Ну а Трампу про це навіть не варто говорити, тому що він є інструментом демократії Сполучених Штатів", - пояснив парламентарій, говорячи про заяву В.Путіна щодо позицій лідерів США і РФ стосовно анексії Криму.

"Те, що це (США - ІФ) президентська республіка, аж ніяк не відкидає того факту, що і Сенат, і Конгрес мають серйозну участь в управлінні державою, і президент не може самостійно приймати жодних рішень, навіть якби й хотів", - додав Л.Ємець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА