12:41 17.07.2018

Справу про конфлікт інтересів омбудсмена Денісової при її призначенні на посаду закрито

2 хв читати
Справу про конфлікт інтересів омбудсмена Денісової при її призначенні на посаду закрито

Печерський районний суд Києва закрив кримінальне провадження про конфлікт інтересів уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової при призначенні її на посаду омбудсмена.

"Виробництво в справі про адміністративне правопорушення стосовно особи_2 за ч.1 ст.172-7 КУпАП - закрити в зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення", - йдеться в постанові, яку ухвалив 2 липня суддя Олег Білоцерківець і яку було опубліковано в понеділок у Реєстрі судових рішень.

У постанові зазначається, що "Особа_2" наразі обіймає посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а раніше, 27 листопада 2014 року, вступила в повноваження народного депутата України, що однозначно вказує на те, що йдеться про Л.Денісову.

Згідно з матеріалами справи, 15 березня 2018 року в Верховній Раді обговорювалася кандидатура омбудсмена, після чого Л.Денісова виступила, а пізніше взяла участь у голосуванні і проголосувала за свою кандидатуру на цю посаду.

"Наявність певних пільг перебування на посаді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини не може вважатися ознакою наявності в особи реального конфлікту інтересів, оскільки суперечить природі таких пільг і є гарантією незалежності діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Між іншим, голосування окремою особистістю саме по собі не може створювати безпосередню причинно-наслідковий зв'язок між діями і юридичними наслідками у формі ухваленого рішення колегіальним органом", - йдеться в тексті постанови, з чого робиться висновок, що в діях Л.Денісової "склад такого правопорушення відсутній, у зв'язку з чим провадження у справі слід закрити".

Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада призначила Л.Денісову уповноваженим з прав людини. За таке рішення проголосували 280 народних депутатів, зокрема Л.Денісова, яка на той момент була народним депутатом фракції "Народний фронт". Після обрання омбудсменом парламент позбавив Л.Денісову депутатського мандата.

25 квітня Національне агентство із запобігання корупції (НАЗКА) запрошувало Л.Денісову для пояснень у зв'язку з її голосуванням за своє призначення на посаду омбудсмена під час перебування її народним депутатом, а вже 2 травня прийняло рішення про направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення, складені щодо неї.

У прес-службі НАЗК зазначили, що Л.Денісова як народний депутат 15 березня вчинила дії "в умовах реального конфлікту інтересів", що полягали в безпосередній участі в обговоренні і голосуванні про призначення її на посаду омбудсмена, чим порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені ст. 28 закону "Про запобігання корупції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА