18:24 17.07.2018

ЄС закликає РФ визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17

2 хв читати
ЄС закликає РФ визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17

 Європейський Союз надалі закликає Російську Федерацію визнати свою відповідальність за катастрофу літака рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом у 2014 році і співпрацювати для встановлення винних у збитті літака, заявила високий представник ЄС у закордонних справах Федеріка Могеріні.

"Сьогодні четверті роковини трагічного збиття рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній", що забрав багато безневинних життів. Цей день є постійним нагадуванням про горе для тих, хто втратив своїх близьких. Ми висловлюємо їм своє глибоке співчуття та глибоку повагу", - йдеться в заяві Ф.Могеріні, оприлюдненій на сторінці Представництва ЄС в Україні в соцмережі Facebook у вівторок.

У тексті заяви зазначено, що Євросоюз повністю підтримує резолюцію Ради безпеки ООН 2166, яка вимагає притягнути до відповідальності всіх винних у збитті МН17 17 липня 2014, а також закликає всі держави співпрацювати повною мірою для встановлення винних.

У цьому контексті відзначено важливість роботи Міжнародної слідчої групи і кроків, які зробили залучені країни для ефективного судового переслідування.

"24 травня спільна слідча група представила подальші результати свого незалежного, професійного та об'єктивного розслідування. Вона дійшла висновку, що ЗРК "Бук", яким збили МН17, без жодного сумніву, належав збройним силам Російської Федерації. Незважаючи на це, ми продовжуємо закликати Російську Федерацію визнати свою відповідальність і повною мірою співпрацювати для встановлення винних", - йдеться в заяві Ф.Могеріні.

У свою чергу Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні на сторінці в соцмережі Facebook повідомила, що СММ "із скорботою згадує жертв цієї трагедії, яка в 2014 році забрала 298 життів".

"Ця трагедія - суворе нагадування про те, що цивільне населення найбільше страждає від збройних конфліктів у всьому світі", - сказав голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан.

У заяві наголошується, що моніторингова місія ОБСЄ згідно зі своїм мандатом продовжує діяльність "щодо сприяння зниженню напруженості, а також забезпеченню миру, стабільності та безпеки в Україні".

Літак "Боїнг" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

У травні 2018 року представник Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) з розслідування аварії МН17 (із кримінальної поліції Нідерландів) Вілберт Паулсен повідомив: слідство встановило, що літак рейсу МН17 був збитий з установки "Бук", що потрапила з РФ на непідконтрольну територію Донбасу.

25 травня уряди Нідерландів та Австралії заявили, що покладають на РФ відповідальність за збитий "Боїнг" рейсу MH17.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА