10:57 19.07.2018

РФ готує санкції проти деяких фізичних і юридичних осіб України

2 хв читати
РФ готує санкції проти деяких фізичних і юридичних осіб України

 РФ готує список санкцій проти кількох сотень фізичних і близько ста юридичних осіб України, повідомило видання "Коммерсантъ", посилаючись на джерела в російському білому домі.

"Під фізичними особами "маються на увазі бізнесмени, політики та держслужбовці", одним із заходів впливу буде блокування їхніх активів в РФ та заборона на виведення капіталу", - зазначає видання.

Згідно з його даними, російське Міністерство економічного розвитку, Міністерство промисловості та торгівлі, а також Міністерство фінансів РФ на 1 серпня мають підготувати пропозиції стосовно імпортованих з України товарів, щодо яких можуть застосовуватися заходи обмежувального характеру.

Як повідомлялося, 24 травня на сайті президента України було оприлюднено оновлені списки осіб, котрі потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Згідно з ними, під санкції потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, тоді як рік тому список складався з 1218 фізичних і 468 юридичних осіб.

Серед нових фізосіб, внесених до переліку, зокрема, голова "Газпрому" Олексій Міллер, бізнесмени-мільярдери Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Сулейман Керімов, Володимир Богданов, Віктор Вексельберг, голова правління ВТБ Банку Андрій Костін, проти яких на початку квітня впровадив санкції Мінфін США. Індивідуальні санкції продовжено або введено стосовно депутатів Держдуми та Ради Федерації РФ; деяких російських військовослужбовців і бізнесменів; членів органів влади Криму та депутатів кримських рад, визнаних в Україні нелегітимними, представників органів влади так званих ДНР і ЛНР, керівників російських ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА