13:02 19.07.2018

Результати зустрічі Трампа з Путіним у розрізі кримської тематики викликають роздратування - Чубаров

2 хв читати
Результати зустрічі Трампа з Путіним у розрізі кримської тематики викликають роздратування - Чубаров

 На тлі недостатнього рівня мобілізації Заходу в питаннях кримської тематики позиція президента США Дональда Трампа на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним викликає роздратування, зазначає глава меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

На брифінгу в четвер у Києві Р.Чубаров розповів, що наразі готується проект резолюції Генеральної асамблеї ООН у контексті актуалізації кримської тематики в міжнародних документах. "Усе це ми робимо й надалі робитимемо, але необхідно перейти на якийсь якісний рівень для того, щоб резолюції спрацювали вже конкретно на ситуацію в Криму. Поки що ми не знайшли такий механізм, не пройшли цей рівень, тому певною мірою є таке роздратування результатами останньої зустрічі Трампа з Путіним", - зазначив голова меджлісу.

Він наголосив: "Ми виходили з того, що на цій зустрічі Трамп просто жорстко від імені американської держави ... попередить Путіна про те, що можуть бути поглиблені санкції, що можуть бути вжиті додаткові заходи тиску на Росію, якщо вона не повернеться в рамки міжнародного права. І Трамп із цими нашими очікуваннями й завданням, які на нього покладали Конгрес і Сенат США, не впорався".

За словами Р.Чубарова, тепер відбуваються якісь спроби "виправдатися". "Вчора вже були заяви конгресменів про те, що обов'язково будуть нові санкції", - додав він.

"Тобто, необхідний ще один рівень мобілізації Західного світу на чолі з американцями для того, щоб тиснути на Росію, щоб вони почали виконувати резолюції", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА