17:56 19.07.2018

Порошенко прийняв вірчі грамоти послів Люксембургу, Киргизстану і Марокко

2 хв читати

 Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти посла Великого Герцогства Люксембург в Україні Жерара Леона П'єра Філіпса, повідомляється на офіційному сайті глави української держави в четвер.

"Під час спілкування з послом глава держави висловив подяку люксембурзької стороні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, неухильне і послідовне дотримання режиму обмежувальних заходів ЄС проти РФ, плідну співпрацю в рамках міжнародних організацій... Співрозмовники погодилися з необхідністю докласти спільних зусиль для посилення позитивної динаміки політичного діалогу, а також активізації взаємодії в торговельно-економічній та інвестиційній сферах", - зазначається в повідомленні.

Президент також прийняв вірчі грамоти посла Киргизстану в Україні Жусупбека Шаріпович Шаріпова.

"Глава держави висловився за пожвавлення динаміки українсько-киргизького діалогу в різних сферах. Відзначено важливість інтенсифікації торговельно-економічного співробітництва із залученням потенціалу вже наявних механізмів взаємовигідного партнерства - Спільної міжурядової українсько-киргизької комісії зі співробітництва, а також двосторонніх бізнес-форумів. Окрему увагу було приділено питанням ефективної взаємодії сторін у рамках міжнародних організацій", - повідомляється на сайті.

П.Порошенко також прийняв вірчі грамоти посла Королівства Марокко в Україні Фаузі Ель Ашабі.

Як наголошується в повідомленні, сторони вдзначили важливість налагодження взаємодії України і Марокко в рамках ООН, а також в процесі набуття Україною статусу спостерігача в Організації ісламського співробітництва. "Була відзначена зацікавленість в активізації торгово-економічного співробітництва з Марокко і можливості використання значного промислового і науково-технічного потенціалу України для реалізації спільних проектів. Глава держави запропонував марокканської стороні прийняти рішення про скасування візових вимог для українських громадян, які відвідують Марокко з туристичною метою", - повідомляється на президентському порталі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА