19:26 20.07.2018

Україна очікує від Італії заяви про незмінність позиції щодо російської агресії

2 хв читати
Україна очікує від Італії заяви про незмінність позиції щодо російської агресії

У Міністерстві закордонних справ України засуджують позицію віце-прем'єра, міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні стосовно нібито законності російської анексії українського півострова Крим у 2014 році.

"Засуджуємо позицію італійського політика, що не ґрунтується на реальних фактах і суперечить визнаним принципам і нормам міжнародного права", - йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому прес-службою відомства в п'ятницю.

З метою висловлювання протесту та отримання роз'яснень італійської сторони до МЗС України запрошено посла Італії в Україні.

"Розраховуємо, що уряд Італії вкотре засудить російську агресію проти України, окупацію Криму та Донбасу. Упевнені, що безвідповідальні висловлювання і заяви окремих політиків неспроможні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в коментарі.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter написав: "Хто виправдовує анексію, хто не вірить, що існує міжнародне право, - обов'язково за це заплатить. Так воно завжди було в історії".

"А щодо Майдану - залиште нам право говорити, що це було і як. Адже це зроблено українцями. І за свободу ми заплатили свою дуже велику ціну", - додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На запитання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, спонсорувалася зарубіжними силами - подібно революціям Арабської весни. Є кілька історично російських зон із російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА