19:40 20.07.2018

Вашингтон не розглядає питання про референдум на Донбасі

2 хв читати
Вашингтон не розглядає питання про референдум на Донбасі

Вашингтон не розглядає питання щодо підтримки можливого проведення на Донбасі будь-якого референдуму, заявив голова Ради національної безпеки США Гарретт Маркіс.

"Адміністрація США не розглядає питання щодо підтримки проведення референдуму на сході України", - наводить агентство Bloomberg його слова.

Як повідомлялося, агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомило, що президент РФ Володимир Путін на зустрічі в Гельсінкі 16 липня запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум на територіях тимчасово окупованих частинах Донецької та Луганської областей. За словами джерел, про свою пропозицію В.Путін розповів на зустрічі з послами Росії 19 липня. Як стверджують співрозмовники агентства, президент РФ заявив, що було вирішено не озвучувати ініціативу про референдум публічно, "щоб президент США міг її обдумати".

Раніше джерело в дипломатичних колах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що офіційний Київ запитав роз'яснення у Вашингтона про начебто обговорення на зустрічі президентів США та Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі "нових пропозицій щодо врегулювання ситуації в південно-східних регіонах України".

Співрозмовник також уточнив, що Київ запропонував Вашингтону офіційно спростувати цей факт, у разі непідтвердження цієї інформації.

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що "ніяких референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде". Вона також наголосила, що Мінські угоди не передбачають проведення референдуму на Донбасі.

Водночас І.Геращенко підтвердила, що українська сторона офіційно звернулася до американських партнерів із проханням надати інформацію, про які "нові ідеї щодо України" йшлося на зустрічі президентів США і РФ у Гельсінкі, про які заявив В.Путін.

Водночас І.Геращенко підтвердила, що українська сторона офіційно звернулася до американських партнерів із проханням надати інформацію про будь-які "нові ідеї стосовно України", про які заявив В.Путін під час зустрічі з президентом США в Гельсінкі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА