08:20 22.07.2018

Лондон пригрозив залишити ЄС без компенсації за Brexit

2 хв читати
Лондон пригрозив залишити ЄС без компенсації за Brexit

Велика Британія може відмовитись від виплати компенсації Євросоюзу за свій вихід у тому випадку, якщо Лондон і Брюссель не домовляться про формат нової торгової угоди. Про це розповів газеті The Sunday Telegraph британський міністр з питань Brexit Домінік Рааб.

Йдеться про виплату компенсації в розмірі £ 39 млрд (понад $ 50 млрд). "Стаття 50 Договору про Євросоюз говорить, що під час переговорів про вихід з ЄС також мають бути вирішені питання з параметрів майбутніх відносин ... Не може бути так, що одна сторона виконує свої зобов'язання за угодою, а інша - ні", - пояснив міністр позицію Великої Британії.

Домінік Рааб став міністром з питань Brexit після того, як його попередник Девід Девіс подав у відставку. Причиною стала незгода Девіса з планами прем'єра Терези Мей щодо майбутньої митної угоди з ЄС, зокрема, прийняття тісного митного партнерства з іншими 27 країнами - членами організації. Прихильники жорсткого Brexit виявилися незадоволеними цими пропозиціями Мей. З їхньої точки зору, створення тісного митного партнерства і переліку товарів, що не потрапляють під мита, збереже залежність Великої Британії від ЄС.

Слідом за Девісом у відставку пішов і глава МЗС країни Борис Джонсон. Незабаром після відставки він написав відкритого листа Терезі Мей, в якому заявив, що Лондон може перетворитися в колонію Євросоюзу. "Ми дійсно рухаємося до статусу колонії, і багато будуть боротися, щоб побачити економічну або політичну перевагу цієї конкретної угоди", - написав екс-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА