19:56 23.07.2018

Посол Чечиліа підтвердив підтримку Італією суверенітету і територіальної цілісності України

2 хв читати
Посол Чечиліа підтвердив підтримку Італією суверенітету і територіальної цілісності України

Посол Італії в Україні Давиде Ла Чечиліа під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Оленою Зеркаль підтвердив підтримку його країною суверенітету і територіальної цілісності України на всіх міжнародних майданчиках.

"Позиція Італії з підтримки суверенітету і територіальної цілісності України чітка і послідовна, про що Італія офіційно заявляла на всіх міжнародних майданчиках, включаючи недавні заходи, які відбулися в рамках ЄС, НАТО і Сімки (G7 - ІФ)", - сказав Посол під час зустрічі з О.Зеркаль, на яку він був запрошений за роз'ясненнями в зв'язку з неприпустимими висловлюваннями про Україну міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, повідомляє МЗС в понеділок.

У свою чергу, в українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Київ розраховує на те, що Рим і надалі сприятиме збереженню єдиної позиції ЄС щодо підтримки України в боротьбі з російською агресією.

Як повідомлялося, віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На питання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдо-революцією, що спонсорується зарубіжними силами - подібно до революцій Арабської Весни. Є кілька історично російських зон з російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації".

20 липня заступник голови МЗС України Олена Зеркаль повідомила, що викличе Посла Італії в Україні Д. Ла Чечиліа в зв'язку з недавніми заявами М.Сальвіні про нібито законність російської анексії українського півострова Крим в 2014 році.

На минулих на початку березня цього року парламентських виборах в Італії жодна з партій не отримала вагомої більшості, однак правоцентристська коаліція на чолі з екс-прем'єром Сільвіо Берлусконі отримала понад 37% голосів, з яких половина була віддана за партію євроскептиків "Ліга Півночі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА