17:02 24.07.2018

США категорично проти будівництва "Північного потоку-2" - заступник держсекретаря США на зустрічі з Порошенком

2 хв читати
США категорично проти будівництва "Північного потоку-2" - заступник держсекретаря США на зустрічі з Порошенком

Заступник Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон підтверджує позицію США щодо неприйнятності спорудження газопроводу "Північний потік-2" і наголошує на важливості відносин між Україною та США у сфері енергетичної безпеки, повідомляється на сайті президента України Петра Порошенка.

"Хочу висловити непохитну підтримку України з боку США і категоричний спротив проекту "Північний потік-2". Хочу підкреслити необхідність підтримки надійного транзиту газу в Україні. Ми всі єдині в США щодо підтримки України", - сказав Ф.Феннон на зустрічі з П.Порошенком.

Як зазначено в повідомленні, співрозмовники скоординували підходи і практичні заходи української та американської сторін у справі протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

"Дуже важлива наша координація в питаннях недопущення будівництва "Північного потоку-2". Як проекту, який загрожує не лише енергетиці України та Європи, а безпосередньо стосується геополітичної безпеки. І я вітаю абсолютно чітку і послідовну позицію американського президента Дональда Трампа та американської адміністрації, американського уряду. Для нас це надзвичайно важливо", - наголосив П.Порошенко.

Сторони обговорили й інші питання енергетичної співпраці між Україною та США. "У нас дуже великий перелік тем для обговорення. Можу зазначити, що сьогодні вперше енергоблок Южно-Української атомної електростанції запрацював на американському паливі компанії Westinghouse", - сказав П.Порошенко, нагадавши, що відповідних домовленостей було досягнуто під час його зустрічей з президентом США Д.Трампом.

Глава Української держави висловив вдячність американській стороні за послідовну підтримку і практичну допомогу Україні в її зусиллях із диверсифікації джерел енергопостачання, зниження залежності в цьому питанні від РФ, реформування енергетичного сектора України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА