21:09 24.07.2018

Американські сенатори готують нові санкції проти Росії

2 хв читати
Американські сенатори готують нові санкції проти Росії

Впливові сенатори з Республіканської і Демократичної партій Ліндсі Грем і Боб Менендес оголосили, що незабаром представлять законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.

"Ми передамо на розгляд законопроект у найближчі дні. Це дозволить гарантувати введення обов'язкових санкцій в рамках CAATSA (закону "Про протидію противникам Америки шляхом санкцій", Countering America's Adversaries Through Sanctions Act). Також це дозволить ввести додаткові санкції, щоб забезпечити максимальний тиск на Кремль і його кампанію проти нашої демократії і проти світопорядку, заснованого на правилах", - наголошується в заяві сенаторів, опублікованій на сайті сенатського комітету в закордонних справах.

У заяві наголошується, що пропоновані обмежувальні заходи торкнуться сфер енергетики, фінансів, а також - російського держборгу.

Законопроект, за словами авторів, посилить санкції щодо "російських олігархів і компаній за участю держкапіталу".

Законопроект також передбачає створення національного центру для відповіді на загрози, які виходять від Росії, і відділу з координації санкцій при Держдепартаменті США.

Крім того, в документі міститься пункт, який передбачає, що США не зможуть вийти з НАТО без згоди сенату. Також в ньому сказано про активізацію зусиль з боротьби проти "російської дезінформації" і "гібридних загроз".

У той же час, як відзначає агентство "Блумберг", в палаті представників США, на відміну від сенату, вважають, що до питання про нові санкції проти Росії потрібно ставитися обережно, щоб уникнути несподіваних негативних наслідків для Америки.

Сенатори висловили надію, що їх законопроект підтримають колеги як з Демократичної, так і з Республіканської партії.

"Ми сподіваємося, що створимо імпульс у найближчі дні і до нас приєднається більше колег з обох партій, які підтримають цю важливу ініціативу", - йдеться в заяві сенаторів.

Паралельно з цим, як повідомлялося, сенатори Марко Рубіо і Кріс Ван Холен просувають власний законопроект щодо санкцій, спрямований проти Росії. Законопроект був представлений ще в січні, він передбачає введення санкцій проти Росії в тому випадку, якщо американські спецслужби встановлять, що країна втручалася в проміжні вибори в США, які відбудуться в листопаді 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА