11:50 25.07.2018

У Білгороді-Дністровському черговий виток політичного конфлікту між градоначальником та міськрадою

2 хв читати

Депутати Білгород-Дністровської міської ради проголосували за зняття з посади секретаря зборів Олександра Єрошенка, повідомляє офіційний сайт міста.

При цьому більшість питань порядку денного, що складається з 42 пунктів, депутати або не розглянули, або не затвердили.

Мер Білгорода-Дністровського Алла Гінак на своїй сторінці у Facebook назвала цю ситуацію черговим витком політичного конфлікту між нею та депутатським корпусом.

"Я довго... очікувала конструктивного діалогу, розумних пропозицій. Сподівалася на здоровий глузд депутатської більшості. З їхнього боку ніякого діалогу так і не було. Пропозицій щодо виходу з кризи також. Найважливіше питання - секретар ради! Нічого важливішого для міста немає! Немає проблем із вивезенням сміття. Немає проблем із забезпеченням міста водою. Немає проблем із наявністю автотранспорту. Немає проблем із бюджетом і його наповненням. Немає в місті проблем, окрім питання відставки секретаря", - обурилася А.Гінак.

При цьому вона додала, що не має наміру йти з посади і продовжить працювати. "Я здаватися просто так не збираюся!", - наголосила А.Гінак.

Як повідомлялося, наприкінці червня голова Одеської обладміністрації Максим Степанов переконав мера Білгорода-Дністровського А.Гінак поки що не йти у відставку.

21 червня А.Гінак подала у відставку через політичну кризу в місті. На своїй сторінці у Facebook вона пояснила причини, які змусили її прийняти таке рішення. Насамперед - це стан постійної політичної боротьби в місті, через що не вдається вирішити численні міські проблеми.

Як повідомлялося, наприкінці травня А.Гінак звернулася до Верховної Ради з проханням розпустити місцеву міську раду через блокування депутатами проведення сесії. Декілька місяців збори у місті не відбувалися через те, що 20 депутатів із 34 депутатів із партій "Опозиційний блок", "Наш край" і "Відродження", а також майже всі депутати "Батьківщини" не з’являлися на пленарне засідання. За словами мера, таким чином її політичні опоненти намагалися зняти градоначальницю з посади. Вона додала, що відсутні депутати могли б зняти її з посади, набравши 23 голоси в міській раді.

А.Гінак обрали мером Білгорода-Дністровського Одеської області в жовтні 2015 року, вона набрала близько 46% голосів виборців. До цього очолювала взуттєву фабрику "Белста". На виборах балотувалася від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА