10:30 26.07.2018

Луценко: Альтернативи Мінським угодам немає, але Україні потрібні альянси з іншими країнами

2 хв читати
Луценко: Альтернативи Мінським угодам немає, але Україні потрібні альянси з іншими країнами

Альтернативи Мінським домовленостями на сьогодні немає, але Україні необхідно створювати альянси з іншими країнами з метою ослаблення РФ як агресора, вважає представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Саме під Мінський формат "підв'язані" санкції проти агресора. Тож поки що альтернативи немає. Але нам необхідно створювати альянси з іншими країнами на конкретному ґрунті, нехай ситуативні й тимчасові, але вони послаблюють агресора", - сказала І.Луценко в інтерв'ю газеті "Сегодня", текст якого розміщено на сайті видання в четвер.

Так, зазначила представник президента, США готові впровадити санкції проти Росії за "Північний потік-2", що на руку Україні, "ось вам альянс Україна-США".

"Туреччині не потрібна ядерна зброя в Криму (а, за даними розвідки, Путін її туди вже завіз), ось іще альянс", - наводить інший приклад І.Луценко.

За її словами, Україна стала не об'єктом, а суб'єктом геополітики. "Як рівноправні партнери, ми граємо на міжнародному полі. Й це не закулісні ігри", - зазначила представник президента у ВР.

Відповідаючи на запитання про те, на якій стадії наразі перебувають переговори про введення миротворців на Донбас, І.Луценко зауважила: "Путін, як і раніше, стверджує, що миротворці мають захищати тільки співробітників ОБСЄ на лінії розмежування. Ми наполягаємо, що вони повинні бути й на самих тимчасово окупованих територіях, а також на кордоні з РФ, щоб Росія не могла постачати до зони конфлікту бойовиків і зброю".

"Навіть якщо взяти формулу "їх там немає", в сенсі ЗС РФ, то туди заходять інструктори, колишні військові начебто групи Вагнера тощо. Це треба припинити, якщо хочемо миру. Проти таких дій, до речі, спрямований і розроблений мною закон про криміналізацію незаконного переходу нашого кордону", - пояснила вона.

За словами І.Луценко, українська сторона продовжує працювати над "дорожньою картою". "Нас підтримують і місія ОБСЄ, і учасники "нормандського формату", і США. Дорожня карта має дати відповіді на багато конкретних запитань: де будуть миротворці, де тримати зброю, як відбуватиметься розмінування. (...) Україна активно готується до приходу миротворців і до повернення Донбасу. Але це має відбутися не за всяку ціну, а тільки за умови обстоювання українських інтересів, шляхом нашої перемоги в переговорно-дипломатичному процесі", - переконана представник президента України у Верховній Раді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА