19:54 26.07.2018

Міськрада Чернівців проголосувала за відставку мера Каспрука, він вимагатиме призначення позачергових виборів міськради

2 хв читати

Чернівецька міська рада на сесії в четвер проголосувала за відставку міського голови Олексія Каспрука, повідомляє ІА ZIK.

За інформацією видання, за відставку О.Каспрука з посади мера під час таємного голосування в четвер проголосували 29 депутатів міськради із 29 мінімально необхідних.

Не брали участі в голосуванні фракція "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і кілька позафракційних депутатів.

Як повідомляє видання, раніше секретар міськради Василь Продан подав обґрунтування до проекту рішення про відставку міського голови О.Каспрука з 17 пунктів на 42 сторінках.

За інформацією ЗМІ, конфлікт між частиною депутатів міськради та міським головою тривав із часів місцевих виборів 2015 року, але загострилася наприкінці 2017 роки після обрання секретарем міськради представника партії "Рідне місто" Василя Продана.

"Частина депутатів повторила свій подвиг 2011 року, коли був відсторонений законно обраний міський голова Микола Федорук, усупереч волі громад. Сьогодні вони це повторили з порушенням закону, без достатніх на те підстав", - сказав сам О.Каспрук у коментарі hromadske.ua.

Він зазначив, що тепер через суд вимагатиме призначення позачергових виборів міськради.

У свою чергу керівник парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що міськрада Чернівців незаконно і "без вагомих аргументів" проголосувала за відсторонення О.Каспрука від виконання обов'язків мера.

"Коло історії зробило черговий оберт, повторилися ганебні події 2011 року. Ті ж замовники, ті ж актори, ті ж безглузді виступу, той самий результат. Але не та вже ситуація в країні. Вже немає їхнього ідола-президента, який втік до Московії, вже не та Верховна Рада, яка мовчки спостерігала тотальний наступ "регіоналівської" орди на місцеве самоврядування, вже не той вплив на суди, які навіть не починали розгляд справи мера Миколи Федорука у 2011 році ", - зазначив М.Бурбак.

Він висловив переконання, що громада Чернівців у "єдиний законний спосіб поверне мера О.Каспрука до виконання обов'язків, і буде обрана нова міська рада".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА