20:07 26.07.2018

Чехія підтримує "Кримську декларацію" США

2 хв читати
Чехія підтримує "Кримську декларацію" США

У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки вітають Декларацію політики США щодо Криму і наголошують, що незаконна анексія Кримського півострова є порушенням міжнародного права.

"Ми вітаємо Кримську декларацію Помпео. Незаконна анексія Криму залишається явним порушенням міжнародного права. Трансатлантична єдність має вирішальне значення", - йдеться в повідомленні, опублікованому в четвер увечері в офіційному Твіттер-акаунті МЗС Чехії.

Як повідомлялося, 25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну декларацію щодо Криму. У документі, підписаному держсекретарем США Майком Помпео, зазначено, що РФ шляхом вторгнення в Україну в 2014 році і спробою анексії Криму намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, що поділяє демократична спільнота: жодна країна не може змінити межі іншої держави силою, що закріплено в Статуті ООН.

"Як ми це робили в декларації Уеллса в 1940 році, Сполучені США підтверджують свою політику у відмові від визнання претензій Кремля на суверенітет над територією, захопленої силою, порушуючи міжнародне право. Разом із союзниками, партнерами та міжнародною спільнотою США відкинули спробу Росії захопити Крим і заявляють про необхідність підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - зазначено в "Кримській декларації" США.

У цьому документі США закликають Росію поважати принципи, про прихильність яким вона довго заявляла, і припинити окупацію Криму.

У декларації наголошується, що демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і процвітаючий світ, тому потрібно обстоювати прихильність міжнародному принципу рівності суверенних держав і поважати територіальну цілісність інших країн.

"Своїми діями Росія повела себе негідно великої нації і вирішила ізолювати себе від міжнародного співтовариства", - йдеться в декларації

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА