11:04 30.07.2018

Визнання незалежності Української православної церкви допоможе зміцненню єдності народу

2 хв читати
Визнання незалежності Української православної церкви допоможе зміцненню єдності народу

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель сподівається, що визнання незалежності Української православної церкви буде важливим кроком та сприятиме зміцненню єдності українського народу.

"Україна - країна багатьох релігій і конфесій. Проте, 1030-річчя обернення Русі в християнство було важливою подією. Очікуване визнання автокефалії Української православної церкви буде дуже важливим кроком. Це залишається особистим рішенням кожного вірянина, як він або вона буде ставитися до цього. Але я сподіваюся, що ця подія сприятиме зміцненню єдності українського народу", - написав посол на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати Томос про єдину помісну православну церкву в Україні, і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання Томосу про автокефалію.

Священний Синод Вселенського патріархату в Константинополі прийняв до розгляду звернення президента України про надання Томосу про автокефалію православної церкви в Україні, а також вирішив розпочати процедуру, необхідну для надання автокефалії Української православної церкви.

Наприкінці травня архімандрит Української православної церкви (Московського патріархату), колишній керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ (МП) Кирило (Говорун) заявив, що Томос про автокефалію Української православної церкви вже написано, але процес його рецепції (сприйняття) іншими Церквами може бути тривалим .

23 липня заступник голови адміністрації президента України Ростислав Павленко повідомив, що процедури, необхідні для надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні, тривають.

"Триває інформування Фанаром (резиденція Константинопольського патріарха - ІФ) помісних церков. Після завершення комісія, яка цим займається (митрополити Варфоломій (Самарас), Еммануїл і Іоанн), доповість Синоду, і буде прийнято рішення про подальші кроки", - сказав Р.Павленко агентству "Інтерфакс-Україна".

Президент України Петро Порошенко впевнений, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності і самостійності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА