12:30 31.07.2018

Керівництво українських підприємств має нести не лише моральну, а і кримінальну відповідальність за закупівлі в РФ - Турчинов

1 хв читати
Керівництво українських підприємств має нести не лише моральну, а і кримінальну відповідальність за закупівлі в РФ - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов вважає, що керівники українських підприємств, які здійснюють закупівлі в Росії, мають нести не лише моральну, а й кримінальну відповідальність.

"Кожен відповідальний керівник повинен звітувати перед своєю країною за позицію щодо зради... Мені здається, що має бути не лише моральна, а й кримінальна відповідальність за фінансову підтримку країни-агресора, тих, хто купує ті речі в Росії, які можуть бути зроблені в Україні", - сказав О.Турчинов журналістам у вівторок у Києві.

Він також зазначив, що вважає замовлення на закупівлю ПАТ "Укрзалізниця" в Росії партії нагородних значків ганьбою. "Коли ми якісь бляшки замовляємо в Росії, то це просто ганьба!" - наголосив секретар РНБО.

Раніше "Укрзалізниця" замовила в Росії партію нагородних значків "Почесний залізничник". Відповідну інформацію було розміщено на сайті державних закупівель ProZorro.

В. о. керівника правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов доручив зупинити процедуру закупівлі нагородних значків "Почесний залізничник" в адміністративно-господарського управління ВАТ "Російські залізниці", також виступає за перегляд українською стороною цієї угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА