12:39 31.07.2018

МінТОТ ініціює застосування санкцій до осіб, залучених до незаконного будівництва Керченського мосту

2 хв читати
МінТОТ ініціює застосування санкцій до осіб, залучених до незаконного будівництва Керченського мосту

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) направило до Кабінету Міністрів проект розпорядження про застосування санкцій до юридичних і фізичних осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

"МінТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній і компаній у федеральній власності РФ, федеральних установ РФ) і 22 фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту, з урахуванням наявної інформації, і підготувало відповідний пакет документів", - повідомляє прес-служба МінТОТ у вівторок.

У міністерстві нагадують, що генеральним підрядником з проектування і будівництва транспортного переходу через Керченську протоку визначено ТОВ "Будгазмонтаж". Також 24 березня 2016 року оприлюднено перелік компаній, визначених субпідрядниками будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Також більшість із переліку фізичних та юридичних осіб так чи інакше залучені до здійснення Російською Федерацією великих інфраструктурних проектів, спрямованих на незаконне включення інфраструктури тимчасово окупованого Кримського півострова до складу Російської Федерації. Зокрема на забезпечення транспортної доступності Кримського півострова з території Росії.

"Упровадження санкцій до всіх причетних юридичних осіб (приватних компаній та компаній у федеральній власності РФ, федеральних установ РФ) та фізичних осіб, що брали участь у незаконному будівництві Керченського мосту, унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки", - прогнозують у МінТОТ.

Аргументуючи свою ініціативу, в міністерстві зазначають, що прийняття відповідного проекту розпорядження Кабміну України відповідає позиції України в питанні захисту права користування виключною морською економічною зоною, запроваджує санкції стосовно юридичних та фізичних осіб, що були визначені підрядниками та взяли участь у незаконному будівництві транспортного переходу через Керченську протоку.

"На сьогодні проект розпорядження щодо застосування санкцій причетних до будівництва Керченського мосту вже погоджено з центральними органами виконавчої влади та спеціальними правоохоронними органами й направлено до Кабінету Міністрів України. Пізніше відповідне розпорядження буде винесено на розгляд уряду та на засідання Ради національної безпеки та оборони України", - повідомили в МінТОТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА