12:25 01.08.2018

Понад 60% українців вважають, що країні потрібні нові політичні лідери, - опитування

2 хв читати
Понад 60% українців вважають, що країні потрібні нові політичні лідери, - опитування

Понад 60% українців вважають, що Україні потрібні нові політичні лідери, на думку респондентів, вони можуть з'явитися, зокрема, з діючих політичних партій.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова 19-25 травня 2018 року і презентованого на прес-конференції в середу в Києві.

Згідно з результатами опитування, 62% респондентів вважають, що Україна потребує нових політичних лідерів, тоді як 27% дотримуються протилежної думки, зазначаючи, що цілком достатньо тих, що є.

Дані раніше проведеного опитування свідчать, що у 2013 році менше ніж половина (49%) висловлювалися за необхідність появи нових політичних лідерів, проти були 37% респондентів.

Дослідження за травень 2018 року також засвідчило, що 34% опитаних вважають, що нові лідери можуть з'явитися з нових політичних сил, 30% вірять, що вони можуть вийти з уже діючих партій, де вони були "не на перших ролях".

Крім того, маючи можливість обрати будь-яку кількість варіантів відповідей, 28% респондентів сказали, що нові політичні лідери можуть вийти з організацій громадянського суспільства, 26% вважають, що з кола гуманітарної або технічної інтелігенції, 17% - за те, що такі лідери могли б вийти з кола учасників АТО на Донбасі.

Водночас більшість українців позитивно ставляться до того, що громадські активісти йдуть у політику. Дослідження довело: 29% опитаних вважають, що громадські активісти можуть мати реальний вплив на ситуацію в країні. Майже половина (46%) респондентів вважає позитивною цю тенденцію, оскільки так може відбутися якісне оновлення політики.

Водночас 13% опитаних вважають негативним перехід громадських активістів у політику, оскільки, на думку респондентів, ці люди не зможуть стати впливовими політиками без потужних фінансових ресурсів і корупційних зв'язків. Аналогічна кількість українців пояснюють своє негативне ставлення до такої тенденції тим, що в громадській діяльності можна принести більше користі суспільству.

Під час дослідження опитано 2019 респондентів старше 18 років у всіх регіонах, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Для порівняння наведено дані опитування, проведеного в аналогічний період (17-22 травня) 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА