20:55 01.08.2018

Рубан хотів укласти угоду зі слідством і "формально" визнати свою провину, але тепер це неможливо - адвокат

2 хв читати

 Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан хотів піти на угоду зі слідством і визнати свою провину з метою подальшого свого обміну на утримуваних бойовиками "ДНР" двох українських військовослужбовців, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на його адвоката Валентина Рибіна.
"Ми 27 липня надали відповідну заяву прокуратури про те, що ми готові ініціювати процес щодо угоди про визнання провини", - наводить у середу слова адвоката видання.
В.Рибін стверджує, що В.Рубан "формально був готовий визнати свою провину, головною метою ставлячи повернення до України військовослужбовців України".
"Я з самого початку говорив про те, що "ДНР" готова запропонувати двох військовослужбовців Збройних сил України в обмін на Володимира Рубана", - зазначив захисник.
Однак, за його словами, на наступний робочий день після подання цієї заяви в прокуратуру, їм надали доручення про завершення досудового розслідування, і оскільки наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами, угоду укласти неможливо.
"Тобто ми вже йдемо до суду і там у суді вже розглядатимемо це провадження", - уточнив В.Рибін, наголосивши, що в суді його підзахисний вже не визнаватиме провину.
"У мене є достатньо матеріалів ... Якщо так себе поводить орган досудового розслідування і влада, значить, ми домагатимемося виправдувального вироку", - додав адвокат.
В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.
Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.
За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".
9 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував В.Рубана і згодом кілька разів продовжував запобіжний захід.
1 серпня агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури повідомили, що правоохоронці завершили розслідування у справі В.Рубана і народного депутата України Надії Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА