08:25 02.08.2018

Сенат США підтримав надання $250 млн на допомогу Україні у сфері безпеки

2 хв читати
Сенат США підтримав надання $250 млн на допомогу Україні у сфері безпеки

Сенат США прийняв раніше проголосований Палатою представників проект закону "Про бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони", згідно з яким санкціоновано виділення Міністерству оборони США $250 млн для надання допомоги Україні у сфері безпеки, зокрема, $50 млн мають бути спрямовані на летальні види озброєнь, повідомляє українське посольство в цій країні.

"До документа внесено основні положення проекту закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки, який, зокрема, передбачає допомогу Україні в посиленні спроможностей захисту від кібератак, гарантуванні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці посольства України в США в соцмережі Facebook у ніч на четвер (за Києвом).

В ухваленому Сенатом документі підтверджується також відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

"Державному департаменту доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів такої взаємодії та підтримки", - додають в українському диппредставництві.

Закон "Про бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони" набуде чинності після підписання президентом США.

Раніше повідомлялося, що Сенат США проголосував за оборонний бюджет на 2019 фінансовий рік у розмірі $717 млрд. "Закон про національну оборону США ґрунтується на прогресі, якого ми досягли раніше цього року в рамках двопартійних угод щодо бюджету, які передбачали найбільше за останні 15 років річне збільшення фінансування американських збройних сил", - заявив лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконелл.

За даними газети Washington Examiner, проект бюджету, зокрема, передбачає виділення коштів на протидію впливу Росії. В ньому також передбачено припинення постачань винищувачів-бомбардувальників F-35 Туреччині доти, доки Пентагон не надасть доповідь про закупівлі Анкарою російських ЗРС С-400.

Газета пише, що заходи стосовно Росії передбачають постановку на озброєння США нових типів ядерних зарядів малої потужності, фінансування американської військової присутності в Східній Європі, а також допомогу Вашингтона своїм союзникам у скороченні їхньої залежності від Росії.

Крім цього, проект закону забороняє адміністрації США та її підрядникам вести справи з китайськими компаніями ZTE Corporation і Huawei Technologies, які автори документа вважають загрозою національній безпеці США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА