09:01 02.08.2018

Порошенко: Підвищення готовності та сумісності з країнами-членами НАТО надзвичайно важливе для ЗСУ

2 хв читати
Порошенко: Підвищення готовності та сумісності з країнами-членами НАТО надзвичайно важливе для ЗСУ

Президент України Петро Порошенко наголосив на надзвичайній важливості участі військовослужбовців Збройних сил країни в навчаннях НАТО для підвищення готовності та сумісності з країнами-членами альянсу та партнерами.

"Українські військові беруть участь у навчаннях НАТО Noble Partner 2018, які сьогодні розпочалися у Грузії. І Україна, і Грузія сповна відчули військову агресію РФ, тому підвищення готовності та сумісності з країнами-членами та країнами-партнерами НАТО надзвичайно важливі для наших Збройних сил", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Глава держави також зазначив, що навчання Noble Partner 2018, як і See Breeze 2018, які нещодавно відбувалися в Україні, роблять важливий внесок у підтримання стабільного та безпечного середовища в Чорноморському регіоні.

У середу, 1 серпня, в Грузії стартували великомасштабні багатонаціональні військові навчання країн НАТО і партнерів альянсу Noble Partner 2018 ("Гідний партнер 2018"). Участь у навчаннях візьмуть близько 3 тисяч військовослужбовців 13 країн. Зокрема, в навчаннях, які триватимуть до 15 серпня, візьмуть участь військовослужбовці Грузії, США, Великої Британії, Німеччини, Естонії, Франції, Литви, Польщі, Норвегії, Туреччини, України, Азербайджану та Вірменії.

Раніше повідомлялося, що на навчання до Грузії США перекинули з Європи військову техніку, зокрема бронетранспортери "Страйкер", бойові машини піхоти "Бредлі" та п’ять танків "Абрамс" (M1A2). Техніку доставили морським шляхом з порту Констанца в Румунії до грузинського порту Поті. Частина військової техніки, зокрема колона бронетранспортерів "Страйкер", добиралася до Вазіанської військової бази (в околицях Тбілісі) своїм ходом, дорогою зупиняючись у великих містах. Військовослужбовці США, які беруть участь у щорічних навчаннях "Гідний партнер", уже другий рік влаштовують символічний марш-кидок бронетехніки територією Грузії.

У цьогорічних навчаннях, як заявили в грузинському військовому відомстві, будуть задіяні американські бойові вертольоти AH-64 Apache ("Апач") і UH-60 Black Hawk ("Чорний яструб"). Загалом у навчаннях візьмуть участь 1170 американських військовослужбовців, зокрема особовий склад II кавалерійського полку Сухопутних військ США в Європі, який прибув до Грузії повітряним шляхом.

За даними Міноборони Грузії, в навчаннях також візьмуть участь близько 1300 військовослужбовців збройних сил Грузії та 500 військовослужбовців інших країн. Загалом у навчаннях планується задіяти близько 140 одиниць військової техніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА