16:04 02.08.2018

ВККС оголосила конкурси на посаду суддів ВАКС і Верховного суду

2 хв читати
ВККС оголосила конкурси на посаду суддів ВАКС і Верховного суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) оголосила конкурси на посаду суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) і Верховного суду.

Відповідне рішення комісія ухвалила на засіданні в четвер.

Так, ухвалено рішення оголосити конкурс на зайняття 39 вакантних посад суддів у ВАКС. 12 з них - посади в апеляційній палаті ВАКС. При цьому кандидат може подавати тільки одну заяву - або до самого суду, або до його апеляційної палати. Також рішенням комісії затверджено порядок і умови проведення конкурсу.

У конкурсі на посаду до ВАКС можуть брати участь судді з п'ятирічним стажем, адвокати, вчені з сукупним стажем сім років.

Крім того, затверджено рішення про проведення другого за рахунком конкурсу на вакантні посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду. Зокрема, в Касаційному адміністративному суді вакантних 26 посад, Касаційному цивільному суді - 23 посади, Касаційному господарському та кримінальному - 16 і 13 посад відповідно. До конкурсу допускаються судді, адвокати, вчені з сукупним стажем на цих посадах 10 років.

Термін подачі документів - з 8 серпня до 14 вересня.

"Конкурсні процедури до цих судів будуть схожі з етапами першого конкурсу до Верховного Суду. Кандидати пройдуть процедуру отримання дозволів, спеціальну перевірку, здадуть тестування та практичне завдання, а також психологічні тести, співбесіди з психологами та членами ВККС, представниками українських громадських або міжнародних організацій", - уточнив глава комісії Сергій Козьяков на брифінгу після засідання комісії.

Імовірно тривалість конкурсу може становити близько шести місяців.

Згідно із законодавством, з метою сприяння роботі ВККС щодо встановлення відповідності кандидатів на посади суддів ВАКС критеріям професійної етики та доброчесності буде створено Громадську раду міжнародних експертів. При цьому продовжить свою роботу Громадська рада доброчесності.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням закону "Про Вищий антикорупційний суд", який дає змогу забезпечити початок роботи та подальше його функціонування.

1 червня Верховна Рада схвалила технічний президентський законопроект (№8497) про створення ВАКС України, який був необхідним для початку його діяльності шляхом виконання вимог Конституції України, закону "Про Вищий антикорупційний суд" (президентський законопроект №7440) та закону "Про судоустрій і статус суддів ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА