15:52 03.08.2018

Київ готовий залучити міжнародних партнерів і навіть заборонити в'їзд угорському чиновнику - "уповноваженому за розвиток Закарпаття"

2 хв читати

Україна може закликати міжнародних партнерів втрутитися у ситуацію щодо рішення уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області, і не виключає заборони на в'їзд Іштвану Греже, який обіймає цю посаду, якщо Будапешт не змінить назву посади і не надасть роз'яснень.

"Останнє рішення уряду Угорщини є абсолютно неприйнятним з позиції розуміння суверенітету держави. Перший крок, на який ми розраховуємо з угорської сторони, - це офіційна нота пояснення посади зазначеного пана і зміна назви, оскільки це є тим елементом, який викликав обурення і абсолютне неприйняття. Також ми закликатимемо наших міжнародних партнерів в ООН та інших міжнародних організаціях втрутитися в цю ситуацію, оскільки відбувається пряме втручання у внутрішні справи і зазіхання на територіальну цілісність", - сказав заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Заступник міністра пояснив, що МЗС змушений був реагувати різко, щоб "стримати можливості подальшого руху угорської сторони в напрямку впливу на Закарпатті як на якийсь свій регіон".

"Ми як МЗС, у межах своєї компетенції, відповідаємо за те, щоб жодна іноземна держава не посягала на територіальну цілісність нашої держави. Зрозуміло, що цей регіон близький до Угорщини, є історичні людські та інші зв'язки, а також велика угорська громада, але підминати під себе наш регіон ми нікому не дозволимо. тому, якщо не буде зрозумілих пояснень з боку угорської сторони, ми, звичайно ж, будемо вживати всіх доступних заходів впливу, зокрема й можливість, зокрема й заборони. Але це найрадикальніший метод, до якого ми б не хотіли вдаватися", - наголосив В.Боднар.

Дипломат додав, що українська сторона не виключає можливості діалогу з угорською стороною.

"Звичайно ми готуємося (до зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів освіти України та Угорщини - ІФ), ми готуємо змістовну частину", - зазначив В.Боднар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА