16:16 03.08.2018

Відставки Насалика і погашення боргів вимагали на мітингу під Міненерго шахтарі та нардеп від "Нашого краю" Шахов

2 хв читати
Відставки Насалика і погашення боргів вимагали на мітингу під Міненерго шахтарі та нардеп від "Нашого краю" Шахов

На мітингу під Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, де представники кількох державних вугільних об'єднань розпочали безстрокову акцію протесту, народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов озвучив вимоги гірників до чиновників, які полягають у необхідності негайного погашення боргів із зарплати шахтарям і реанімування вугільної галузі.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба партії "Наш край", С.Шахов зазначив, що документ за підписом міністра енергетики Ігоря Насалика про виплату 1,5 млрд грн боргу перед працівниками державних шахт не виконується.

"На шахті "Гірська" у Луганській області гірники не отримують зарплату вже п'ять місяців! Схожа ситуація на державних шахтах всіх вугільних басейнів країни. Гірникам нема за що збирати дітей до школи, годувати свої сім'ї, платити за "комуналку". Чиновники мають негайно погасити борг із зарплати та узятися за реанімацію вугільної галузі", - зазначив депутат

Щоб їх почули чиновники, гірники стукали касками об асфальт і скандували "Зарплати! Зарплати!". Однак, як зазначив С.Шахов, будівлю самого Міністерства енергетики "раптово" закрили на ремонт.

"Міністерство цинічно відвернулося від людей, чиновники роз'їхалися у відпустки на моря. Тим часом доведені до банкрутства державні шахти затоплює вода, виходить з ладу дороге устаткування, шахтарі сидять без роботи. Це планомірне знищення державної вугільної галузі", - зазначив парламентарій.

Народний депутат від "Нашого краю" повідомив, що державні шахти видають на гора вугілля за ціною $60.

"Тим часом вугілля для електростанцій України закуповують в Америці і Африці за ціною $100-120. На імпортному вугіллі електроенергія дорожча у 2-3 рази. Через це постійно дорожчають споживчі товари, зростають тарифи в електротранспорті, ростуть платіжки на комунальні послуги. І за всім цим стоїть інтерес олігархату, який наживаються на дорожнечі", - повідомив С.Шахов.

Він наголосив, що нинішній міністр енергетики І.Насалик зрадив інтереси людей праці і національної економіки і має піти у відставку.

"Нового міністра мають обирати представники шахтарських профспілок", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА