14:14 04.08.2018

Ердоган оголосив про санкції у відповідь США

2 хв читати
Ердоган оголосив про санкції у відповідь США

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпорядиться заморозити активи деяких американських міністрів у Туреччині, якщо такі є, у відповідь на санкції США через затримання пастора Ендрю Брансона, повідомляє в суботу агентство "Анадолу".

"Сьогодні я віддам розпорядження заморозити активи в Туреччині міністра юстиції та міністра внутрішніх справ Америки, якщо такі є", – заявив він.

"Ті, хто вважає, що Туреччина відступить перед загрозами і абсурдними рішеннями про санкції, не знають цю країну і народ", – додав турецький президент.

Р.Т.Ердоган зазначив, що Анкара не має наміру вступати в гру, яка принесе програш обом сторонам.

"Перенесення політичних і судових спорів в економічну площину завдасть шкоди обом сторонам", – наводить його слова агентство. Також президент Туреччини висловив упевненість в тому, що незабаром сторонам вдасться вирішити більшість спірних питань, якщо буде враховано інтереси обох сторін.

Раніше в суботу держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Вашингтон вважає Анкару важливим партнером НАТО, незважаючи на існуючі між ними розбіжності і напруженість.

"Туреччина – це партнер НАТО, з яким Сполучені Штати мають намір продовжувати спільну роботу", – сказав М.Помпео.

Напередодні глава МЗС Туреччини і держсекретар США провели зустріч в Сінгапурі "на полях" міністерської зустрічі АСЕАН. Представник держдепу Гізер Ноєрт охарактеризувала переговори як "конструктивні".

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу за підсумками цих переговорів заявив, що американські санкції проти його країни не допоможуть Вашингтону досягти бажаних результатів.

"Між країнами можуть бути проблеми, і можуть бути розбіжності. Але Туреччина завжди виступала за вирішення подібних проблем шляхом дипломатії, діалогу і взаєморозуміння", – наголосив турецький міністр.

Зустріч міністрів відбулася після того, як США ухвалили рішення ввести санкції щодо глави мін'юсту Туреччини Абдулхаміта Гюля і міністра внутрішніх справ Сюлеймана Сойлу. Обмежувальні заходи буде введено у відповідь на утримання під вартою в Туреччині громадян США, зокрема пастора Ендрю Брансона, якого в Туреччині звинувачують у зв'язках з організацією "ФЕТО" і причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА