11:03 07.08.2018

Російська військова присутність в Абхазії та Південній Осетії порушує міжнародне право - Федеріка Могеріні

2 хв читати
Російська військова присутність в Абхазії та Південній Осетії порушує міжнародне право - Федеріка Могеріні

Євросоюз у зв'язку з 10-річчям подій у Південній Осетії підтверджує, що його прихильність мирному врегулюванню конфліктів у Грузії залишається так само сильною, як і раніше, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Європейський Союз знову заявляє про свою тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів", - ідеться в комюніке верховного представника ЄС у закордонних справах, поширеному у вівторок у Брюсселі.

"На жаль, російська військова присутність і в Абхазії, і в Південній Осетії продовжує порушувати міжнародне право та зобов'язання, прийняті Росією відповідно до угоди від 12 серпня 2008 року за посередництва Європейського Союзу", - наголошується в документі.

У ньому підтверджується зобов'язання ЄС продовжувати брати участь у зусиллях щодо стабілізації та врегулювання конфліктів у Грузії, зокрема виконанням своїх повноважень як співголови в Женевських дискусіях, зусиллями спеціального представника ЄС і постійною присутністю на місцях місії спостерігачів Євросоюзу.

"ЄС схвалює пакет пропозицій "Крок до кращого майбутнього" уряду Грузії, який може бути корисним громадянам, котрі проживають обабіч адміністративних кордонів, шляхом сприяння торгівлі, освіті та мобільності. Такі пропозиції узгоджуються з політикою Європейського Союзу стосовно взаємодії з сепаратистськими регіонами Грузії", - заявила Ф.Могеріні.

У комюніке наголошується, що за минулі 10 років "Грузія зміцнила свої демократичні інститути та провела реформи у сфері верховенства права". Як вважають у ЄС, "Грузія розвинула процвітаючу економіку та стала важливим напрямком прямих іноземних інвестицій і туризму".

"Наразі вона є моделлю демократичної стабільності в регіоні", - йдеться в документі.

"Взаємодія ЄС із Грузією - це справжнє партнерство, що ґрунтується на політичній асоціації та економічній інтеграції, а також на міцній дружбі між нашими народами", - наголосила Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА