11:18 08.08.2018

Канада засуджує російську схему міжнародних дій, працюватиме з партнерами для притягнення РФ до відповідальності

2 хв читати
Канада засуджує російську схему міжнародних дій, працюватиме з партнерами для притягнення РФ до відповідальності

Канада вважає неприйнятними шляхи досягнення Російською Федерацією своїх цілей на міжнародній арені, співпрацюватиме з міжнародними партнерами для притягнення Росії до відповідальності за вчинені нею незаконні дії, а також закликає Москву виконувати взяті на себе зобов'язання, заявляють у канадському МЗС.

"Із заяви до 10-ї річниці війни між Росією і Грузією: Канада недвозначно засуджує російську схему неприйнятних міжнародних дій. Ми працюватимемо з міжнародними партнерами, щоб притягнути Росію до відповідальності за її ганебні та протиправні вчинки", - наводить витяги з відповідної заяви у зв’язку з 10-ю річницею війни між Росією і Грузією міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд посол цієї країни в Україні Роман Ващук у своєму акаунті у Twitter у середу вранці.

Водночас у заяві, розміщеній на сайті МЗС Канади, наголошується, що "за 10 років, які минули після трагічної війни між Росією і Грузією, понад 100 тис. грузинів залишаються переміщеними, а тисячі продовжують жити під російською окупацією".

Х.Фріланд наголошує, що окупація Росією Південної Осетії та Абхазії порушує міжнародне право і шкодить суверенітету та територіальній цілісності Грузії".

"Росія повинна дотримуватися своїх зобов'язань щодо угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року і угоди про здійснення заходів від 8 вересня 2008 року з метою досягнення мирного вирішення цього конфлікту. Ми також закликаємо Росію дозволити доступ місії спостерігачів Європейського Союзу до територій Грузії, в яких вона здійснює фактичний контроль", - заявила глава МЗС Канади.

Х.Фріланд також зазначила, що Канада схвалює нову мирну ініціативу уряду Грузії "Крок до кращого майбутнього", спрямовану на поліпшення гуманітарних і соціально-економічних умов проживання жителів Абхазії та Південної Осетії в Грузії.

"Канада стоїть пліч-о-пліч із Грузією на підтримку свого суверенітету та територіальної цілісності", - наголосила глава МЗС цієї країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА