12:46 08.08.2018

До ВР можуть пройти 7 партій, ще дві мають високі шанси - соцопитування групи "Рейтинг"

2 хв читати
До ВР можуть пройти 7 партій, ще дві мають високі шанси - соцопитування групи "Рейтинг"

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" наразі очолює рейтинг політичних партій в Україні, свідчать дані соцопитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 20 липня по 3 серпня 2018 року.

На запитання, за яку партію ви проголосували б у разі проведення виборів до Верховної Ради найближчої неділі, 19,5% опитаних з числа тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, назвали ВО "Батьківщина". 11,4% проголосували б за "Опозиційний блок", 11,2% - за партію "Громадянська позиція", 10,5% - за партію "Слуга народу". За партію "За життя" мають намір віддати голоси 7,2%, за Радикальну партію - 7%, за "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 6,5%.

Решта партій не подолали б 5-відсоткового бар'єра, проте високі шанси у партії "Самопоміч", яку готові підтримати 4,3% респондентів, і у ВО "Свобода" з 4,1% підтримки.

За Аграрну партію готові проголосувати 2,5% опитаних, рейтинг інших партій - менше ніж 2%. Майже кожен шостий не визначився з вибором.

Як наголошується в прес-релізі за результатами соцопитування, "Батьківщину", "Опозиційний блок", "Громадянську позицію", партію "За життя" і БПП "Солідарність" більше підтримують респонденти середнього та старшого віку. За партію "Слуга народу" наразі більше готова голосувати молодь.

"Батьківщина" і БПП "Солідарність" мають порівняно кращі показники в усіх макрорегіонах країни, за винятком східних областей, "Громадянську позицію" більше підтримують на заході та в центрі України. "Опозиційний блок" і партія "За життя" мають сильні позиції на півдні та сході країни, Радикальна партія і партія "Слуга народу" - в центрі й на півдні, "Самопоміч" та ВО "Свобода" - на заході.

Готовність брати участь у парламентських виборах нижча, ніж у президентських: 46% опитаних однозначно мають намір голосувати, ще кожен четвертий скоріше так, ніж ні.

Соціологічне опитування проводила соціологічна група "Рейтинг" з 20 липня по 3 серпня 2018 року. Дослідження охопило все населення України від 18 років, репрезентативність було представлено за віком, статтю, регіонами та типом поселення. Було опитано 2000 респондентів. Похибка дослідження становить не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА