17:25 08.08.2018

МЗС закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення Сенцова

2 хв читати
МЗС закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення Сенцова

У Міністерстві закордонних справ України стурбовані інформацією стосовно погіршення здоров'я політв'язня, режисера Олега Сенцова і закликають міжнародних партнерів до якнайшвидшого посилення тиску на РФ із метою звільнення О.Сенцова.

"Тривожна інформація щодо погіршення здоров'я О.Сенцова. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ для його звільнення", - написала речник МЗС Мар'яна Беца в мікроблозі в Twitter у середу.

Вона додала твіт англійською мовою, в якому також закликає партнерів надати більше тиску на Росію, щоб врятувати та звільнити О.Сенцова.

Раніше в середу сестра політв'язня Наталія Каплан повідомила, що О.Сенцов продовжує голодування в російській колонії, він майже не встає.

"Усе не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і це він не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Вона додала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні О.Сенцова до цивільної лікарні, ближче до місця прописки. "Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв до реанімації, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній", - розповіла Н.Каплан.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ із політичних причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА