12:43 09.08.2018

У Великій Британії схвалюють плани США ввести нові санкції щодо Росії

2 хв читати
У Великій Британії схвалюють плани США ввести нові санкції щодо Росії

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант позитивно відреагував у четвер на плани адміністрації США підготувати нові санкції щодо Росії.

"Якщо ми хочемо зробити так, щоб хімічна та біологічна зброя, зокрема нервово-паралітичні речовини, не стала новою та жахливою нормою XXI століття, такі країни, як Росія, які використовують або заохочують до її використання, мають знати, що за це доведеться розплачуватися", - написав він у своєму Twitter

"Спасибі, США, за те, що твердо підтримуєте нас у цьому питанні", - додав він.

Раніше представник канцелярії прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей заявив, що в Лондоні раді новим санкціям, які готує Вашингтон щодо Росії, пов'язаним із отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

"Сполучене Королівство схвалює нові заходи, які готує наш союзник - США", - заявив представник прем'єр-міністра.

"Упевнена міжнародна відповідь на використання хімічної зброї на вулицях Солсбері зрозуміло наголошує Росії, що провокаційна, безрозсудна поведінка не буде прийнята без опору", - додав він.

Раніше повідомлялося, що США введуть нові санкції проти Росії у відповідь на події в британському Солсбері, де отруїли екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Згідно держдепартаменту США, санкції набудуть чинності "приблизно 22 серпня". У повідомленні відомства не уточнювалося, які саме обмежувальні заходи передбачено адміністрацією США.

Колишнього співробітника ГРУ С.Скрипаля і його дочку Юлію знайшли у важкому стані в британському місті Солсбері на початку березня. 12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила в парламенті, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення, нагадавши, що всю хімічну зброю РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА