13:30 09.08.2018

Чубаров: Деякі політики намагаються уникнути питань, пов'язаних з анексованим Кримом, перед виборами в Україні в 2019 році

2 хв читати
Чубаров: Деякі політики намагаються уникнути питань, пов'язаних з анексованим Кримом, перед виборами в Україні в 2019 році

Народний депутат України, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що деякі українські політики прагнуть уникнути вирішення питань, пов'язаних з анексованим Росією Кримом, перед президентськими та парламентськими виборами 2019 року.

"Значна частина українського політикуму перед виборами не поспішає розглядати питання, які є резонансними не так навіть з української точки зору, як з боку Російської Федерації ... Деякі політики хочуть узагалі уникнути вирішення проблем повернення Криму й розмов про те, яким буде майбутнє Криму після відновлення державного суверенітету України над півостровом", - сказав він на прес-конференції на тему "Святкування Міжнародного дня корінних народів світу" в четвер у Києві.

За його словами, політики, які мають амбіції на виборах 2019 року, повинні висловити свою позицію щодо низки чутливих питань, пов'язаних із Кримом.

"Ми й надалі робитимемо все для того, щоб політики, які вже заявили або ще заявлять найближчим часом про свої певні амбіції у зв'язку з виборами 2019 року, як президентськими, так і парламентськими, щоб кожен із них обов'язково визначився стосовно ключових для нас питань. Перше питання - ким для них є Путін (президент Росії Володимир Путін - ІФ) і як вони бачать доведення цього міжнародного злочинця до міжнародного суду. Друге питання - це шляхи й механізми повернення Криму. Третє питання - це питання майбутнього статусу Кримської Автономії в складі Української держави", - поінформував Р.Чубаров.

Він наголосив, що ігнорування відповідей свідчитиме про несприйняття цих питань такими політиками.

"Якщо політики уникатимуть відповідей на ці питання, ми виходитимемо з того, що ці політики, ще не ставши президентами або депутатами, вже мають певні неприйнятні погляди на майбутнє Криму та інших окупованих територій України", - резюмував нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА