15:52 09.08.2018

"Наш край" закликає владу зупинити необґрунтоване зростання цін на проїзд в Україні

2 хв читати
"Наш край" закликає владу зупинити необґрунтоване зростання цін на проїзд в Україні

Партія "Наш край" закликає Кабінет Міністрів та Антимонопольний комітет України перевірити обґрунтованість підвищення цін на проїзд у громадському транспорті.

"Хвиля подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті охоплює всю країну. Слідом за Києвом у Дніпрі тариф на проїзд у наземному транспорті підвищився з 1,5 грн, а в метрополітені з 2 до 4 грн. Партія "Наш край" попереджала владу, що підвищення вартості проїзду в Києві запустить ланцюгову реакцію у всіх містах. Уряд та антимонопольний комітет мають негайно перевірити обґрунтованість підвищення цін на проїзд у громадському транспорті", - наводить прес-служба партії слова співголови "Нашого краю" Олександра Мазурчака у четвер.

За словами політика, чиновники посилаються на зростання тарифів на електроенергію як на причину підвищення вартості проїзду. "Ми неодноразово звертали увагу влади на те, що безконтрольне зростання тарифів на електроенергію призведе до підвищення ціни в галузях, де її використовують. Але потрібно оновлювати застарілий і зношений рухомий склад та забезпечити безпеку пасажирів, а вже після цього можна буде переглядати ціну на проїзд. Влада, у свою чергу, лише підвищує вартість квитків на громадський транспорт", - зазначив О.Мазурчак.

Він закликав Кабмін проаналізувати роботу громадського транспорту і зробити його доступнішим.

"Необхідно забезпечити прозорий контроль над роботою міського комунального транспорту, його витратами і надходженнями. Одним із перших кроків у цьому напрямі має стати запровадження електронного квитка", - резюмував О. Мазурчак.

У партії нагадали, що з 5 серпня 2018 року вартість проїзду пасажирів і перевезення багажу в міському електротранспорті та метрополітені Дніпра становить 4 грн. З 14 липня вартість проїзду в комунальному громадському транспорті Києва становить 8 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА