18:27 09.08.2018

Порошенко на початку сесії внесе до Ради поправки до Конституції про намір України вступити до ЄС і НАТО

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявляє про наміри внести на розгляд Верховної Ради на початку нового політичного сезону поправки до Конституції щодо намірів про вступ країни до Євросоюзу і НАТО.

"Зміни до Конституції щодо закріплення наших амбіцій про вступ України до Європейського Союзу і НАТО давно назріли. Мною підготовлено поправки до Основного закону, які я подам на розгляд українського парламенту з початком нового політичного сезону", - написав глава держави на сторінці Facebook у четвер.

П.Порошенко впевнений, що можливість зібрати 300 необхідних голосів за ухвалення відповідного рішення є.

"Нікому не дозволю піддати ревізії європейську та євроатлантичну стратегії України під впливом різних зовнішніх і внутрішніх обставин. Потрібно також позбутися продиктованих Кремлем призабутих конституційних основ для тимчасового перебування російського флоту на нашій території. У мене є своя відповідь і пропозицію на це", - також повідомив П.Порошенко.

За його словами, конституційні зміни - це "щеплення від тих, хто все ще думає петляти", тому відповідні норми мають бути "прямим текстом" зафіксовані в Конституції України.

Раніше в червні П.Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає його ініціативу про закріплення в Конституції курсу країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Він також пообіцяв, що найближчим часом подасть до Верховної Ради поправки до Конституції щодо закріплення вступу України до Євросоюзу і до НАТО.

На початку липня представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко запропонувала депутатам приєднатися до роботи про закріплення європейського і євроатлантичного курсу України в Конституції і направити свої пропозиції до Конституційної комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА