20:43 09.08.2018

Українська політична еліта не може об'єднатися для вирішення проблеми війни на Донбасі, - Кучма

2 хв читати
Українська політична еліта не може об'єднатися для вирішення проблеми війни на Донбасі, - Кучма

Другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма відзначає нездатність українських політиків об'єднатися заради вирішення конфлікту на Донбасі, незважаючи на те, що ця проблема є першочерговою для держави.

"Я ніяк не можу зрозуміти - коли в країні йде війна, а наша політична еліта не може об'єднатися для вирішення цієї проблеми, яка є головною. А президентські, парламентські вибори, це вже потім", - сказав Л.Кучма в інтерв'ю з нагоди свого 80-річного ювілею телеканалу ICTV у четвер.

Екс-глава української держави також висловив переконання, що пріоритетним завданням уряду має бути пошук шляхів поліпшення економіки країни.

"Треба щодня займатися економікою, треба подивитися, що у нас є і куди ми йдемо... Головна продукція, яку ми постачаємо до Європи - це мед і сировина. А нам необхідно мати конкретні ринки збуту продукції, яку ми хочемо виробляти. І це завдання уряду - знаходити проривні напрями, де ми можемо показати, що Україна є високотехнологічною державою, котра має достатню кількість фахівців", - наголосив Л.Кучма.

Другий президент із жалем констатував відсутність серед українців віри у здатність чинної влади вирішити проблеми України.

"Хочу побажати, щоб День Незалежності (24 серпня - ІФ) люди зустрічали з вірою в те, що влада зробить все залежне для появи надії, що проблеми будуть вирішені. Сьогодні, на жаль, такого настрою в українців немає. І ще - щоб влада завжди говорила правду", - наголосив Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА