09:39 10.08.2018

Держдеп не повідомлятиме подробиць нових санкцій проти РФ до моменту їх введення

2 хв читати
Держдеп не повідомлятиме подробиць нових санкцій проти РФ до моменту їх введення

США не мають наміру надавати докладних роз'яснень про новий блок санкцій проти Росії аж до моменту їх введення, заявила представниця Держдепартаменту США Хізер Нойерт.

"Як ви добре знаєте, ми не даємо заздалегідь даних про санкції. Ми дотримувались закону, коли оголосили про санкції вчора. І ми, звичайно, дотримуватимемося законів і надалі", - сказала Х.Нойерт на брифінгу в четвер.

Також вона не відповіла на запитання щодо допуску інспекторів США на російські об'єкти, що мають відношення до хімічної зброї.

"Ви просите нас зазирнути в майбутнє - ми не знаємо, що станеться в майбутньому. Я думаю, що це питання на гіпотетичну тему, тому у мене немає відповіді", - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи є у Держдепу якась причина думати, що Росія дозволить проводити інспекції на своїй території.

За словами Х.Нойерт, введення санкцій не означає, що США не хочуть продуктивних відносин із Росією. "Росія - велика країна. Ми - теж", - наголосила вона. На думку представника Держдепу, обмежувальні заходи можуть допомогти знайти шлях до продуктивного діалогу з Москвою.

"Санкції - це інструмент, який може підштовхнути інші країни до більш правильної поведінки", - сказала Х.Нойерт, розповідаючи про Росію.

Вона додала, що "в адміністрації дійшли висновку, що санкції можуть бути ефективним інструментом" у розбудові відносин з іншими країнами.

Один з журналістів попросив Х.Нойерт пояснити, яка кінцева мета численних санкцій США проти РФ. Він нагадав, що, наприклад, Вашингтон чітко сформулював, що він хоче від Ірану і КНДР в обмін на скасування обмежувальних заходів, проте у випадку з РФ ця мета, на його думку, незрозуміла.

"Наш підхід до кожної окремо узятої країни - особливий", - відповіла представниця американського зовнішньополітичного відомства.

Раніше США анонсували санкції щодо Росії через інцидент у британському Солсбері. Повідомлялося, що санкції вводитимуть у два раунди, перший етап - вже з 22 серпня, другий - через 3 місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА