11:51 10.08.2018

Кернес очікував виправдувального вироку

3 хв читати
Кернес очікував виправдувального вироку

Мер Харкова Геннадій Кернес очікував виправдувального вироку після судового розгляду справи про викрадення двох активістів Євромайдану в 2014 році.

"Очікував виправдувального вироку", - сказав він журналістам після рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи.

"Я зрозумів цю постанову таким чином, що провадження припинено у зв'язку з тим, що прокурори систематично не були в залі судового засідання в призначений час і суддя розцінив це як систематичну неявку", - пояснив Г.Кернес.

Він називає справу, що розглядалася чотири роки, сфальсифікованою і політично мотивованою. "Це все фальсифікація ... і можу довести, що це фальсифікація", - сказав мер Харкова.

Г.Кернес зазначає, що розраховував на винесення виправдувального вироку у справі. "Якщо чесно, я розраховував на виправдувальний вирок. Тому що протягом трьох з невеликим років тут, у цьому залі судовому, ми могли бачити всіх свідків і всіх, хто хотів показати що-небудь. Жоден свідок нічого не сказав. Доказів не було", - сказав він.

За словами мера Харкова, наприкінці судового процесу "себе негарно повели адвокати потерпілої сторони в унісон разом із прокурорами". Це було очевидно... Але неявка - це має бути причина, вагома причина ", - наголосив Г.Кернес.

Він заявив, що на рішення суду буде подано апеляцію, але текст постанови буде вивчатися перш ніж можна буде говорити про задоволення винесеним рішенням. "Ясна річ, що буде апеляція. Я думаю, ми теж будемо дивитися з точки зору всього тексту, і в процесі вивчення тексту будемо говорити: задоволені чи не задоволені, які норми чинного законодавства були використані для вирішення цього питання. Будемо дивитися. Поки нічого Вам сказати не можу", - сказав Г.Кернес.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернеса було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА