15:47 10.08.2018

Макрон і Путін провели телефонні переговори, але невідомо, чи порушувалася тема Сенцова

2 хв читати
Макрон і Путін провели телефонні переговори, але невідомо, чи порушувалася тема Сенцова

Президент РФ Володимир Путін провів телефонні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомила прес-служба Кремля у п'ятницю.

За її інформацією, сторони обговорили різні аспекти врегулювання ситуації в Сирії. Про інші теми розмови, зокрема про те, чи порушувалося питання звільнення політв'язня, українського режисера Олега Сенцова, не повідомляється.

"Порушувалися також деякі інші теми", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, напередодні агентство Reuters із посиланням на власне джерело в Єлисейському палаці повідомило, що Е.Макрон у п'ятницю має намір поговорити з В.Путіним про ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних в РФ із політичних причин.

8 серпня сестра О.Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він продовжує голодування в російській колонії, майже не встає. "Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав листа, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і це він не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці у Facebook.

Після цього український омбудмен Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової та голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням обговорити будь-які умови обміну українського режисера для його порятунку. Український омбудсмен наголосила, що ситуація з О.Сенцовим потребує негайного реагування з огляду на погіршення стану його здоров'я через тривале голодування.

9 серпня міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем закликала російську сторону звільнити О.Сенцова у зв'язку з погіршенням стану його здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА